Nr. 1 in Bucovina

Sticla

Sticla

« CLIMAGUARD®SOLAR – 4 anotimpuri
Noul geam 4 anotimpuri combina un nivel ridicat de izolare termica cu o protectie solara eficienta . Factorul solar redus scade de conditionarecosturile a aerului si creeaza o ambianta interioara placuta.

Este alegerea corecta acolo unde sunt specificate cerinte precum izolare termica si protectie solara, control energetic si confort .
4 anotimpuri ofera control energetic si protectia mediului: un factor solar (coeficientul g) de 42% asigura o protectie eficienta contra energiei solare, asigurand costuri reduse pentru conditionarea aerului.

O valoare U scazuta ( 1.1 W/m²K la un geam termoizolant standard ) reduce coosturile de incalzire in timpul iernilor reci, contribuind direct la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de CO2. Noul geam 4 anotimpuri filtreaza diferite lungimi deunda ale radiatiei solare, in mod preponderent pe cele infrarosii, care altfel ar incalzi interiorul cladirii.

Acestea sunt reflectate, permitand in acelasi timp, luminii naturale sa patrunda practic fara restrictii.

Geamul float este fabricat prin flotarea unei benzi continue de sticla pe o baie metalica (prin tehnologia ,,float” ). Este fabricat din sticla calcosodica, de inalta calitate, avand fete plan paralele, suprafata naturala si transparenta nedistorsionata.

Domenii de aplicare

In fabricarea geamurilor izolante si oriunde exista pretentii deosebite la transmisia de lumina si aspectul estetic al suprafetei cu geamuri. Pentru ferestre, sere, invelitori exterioare de sticla ale cladirilor, etc. Geamul se poate curba, sabla, imprima si folosi pentru geamuri izolante duble.

Sticla colorata (bronz, gri, verde, albastru inchis) se obtine prin adaugarea unor oxizi metalici in masa sticloasa in timpul topirii. Geamul colorat in masa absoarbe o mare cantitate de energie solara, impiedicand astfel patrunderea ei excesiva in interior. Nuanta culorii este intr-o mare masura influentata de grosimea geamului. De aceea, se recomanda folosirea unei singure grosimi de geam pentru intreaga suprafata cu geamuri puse. Se caracterizeaza prin:efectul colorat atat in interior cat si in exterior; reflexia slaba a luminii; protectia impotriva radiatiei solare prin absorbtia energiei solare.

Domenii de aplicare

La fatade realizate in intregime din sticla, la usi realizate complet din sticla, la pereti despartitori, la balustrade, etc.

Este geamul monolitic reflectorizant, parasolar cu o pelicula de oxizi metalici, depusa prin procedeul pirolitic. Pelicula se depune pe sticla clara sau colorata in masa, aceasta fiind foarte rezistenta, indeosebi la conditiile extreme de mediu. Orientarea peliculei influenteaza valoarea reflexiei, precum si nuanta definitiva a culorii geamului. Geamul reflectorizant se fabrica in doua variante: a) clasic cu reflexii argintii si cu o nuanta fina de chihlimbar in culorile: clar, bronz, gri, verde si albastru inchis. b) supersilver cu stralucire albastra-argintie in culorile clara, gri, verde si albastru inchis. Acest tip de geam se poate securiza, curba si utiliza pentru geamuri izolante duble.

Domenii de aplicare

La fatade, pereti despartitori, usi, balustrade etc. realizate in intregime din sticla. » LOW-E (K=1,1) Low-E K=1,1 este o sticla monolitica cu un strat de oxizi metalici depus prin procedeul electromagnetic pe una din suprafetele geamului float. Avand in vedere caracterul stratului, geamul se poate folosi numai pentru geamuri dublu izolante si stratul va fi orientat intotdeauna spre interiorul cavitatii pentru a se evita degradarea mecanica. Acest strat ridica substantial proprietatile termoizolante ale geamului. Geamul nu numai ca reflecta o mare parte a radiatiei termice inapoi in incapere, dar permite, totodata, patrunderea maxima a energiei solare.

Geamul din sticla stratificata constituie un element de constructie exceptional pentru vitrajele de siguranta. Geamul stratificat se fabrica prin imbinarea plana a doua sau a mai multor foi de sticla cu unul sau mai multe straturi de folie din polivinilbutiral (PVB) sau de rasina, caracterizate prin rigiditate deosebita, adeziune si elasticitate. In cazul spargerii geamului, cioburile raman prinse de folie, ceea ce duce la scaderea sau eliminarea totala a accidentarii oamenilor in urma unui atac intamplator, criminal sau terorist. Avantajele montarii geamurilor de siguranta:

– asigura protectia persoanelor si a obiectelor impotrivaa vatamarii, furtului sau atacurilor fortate;

– scade orbirea, reflecte caldura, absoarbe sunetul, reduce trecerea razelor UV;

– se caracterizeaza prin rezistenta la uzura, la coroziune si la agenti atmosferici;

– prin combinarea de geamuri reflectorizante, colorate sau clare, se pot obtine o serie de functii si efecte ce permit realizarea celor mai exigente solicitari ale arhitectilor.

Domenii de aplicare

La ferestre, usi, pereti despartitori, oriunde exista pericol de accidente cu cioburi ascutite, la punerea geamurilor din subsolurile cladirilor de locuit, din acoperis, din magazine cu marfuri exclusive, la punerea geamurilor de siguranta in pavilioanele de animale salbatice, acvarii,etc. La geamurile cu rezistenta garantata impotriva patrunderii fortate de la ghisee la oficii postale, birouri de schimb si bansi. Geamul stratificat se poate curba si folosi pentru geamuri izolante duble.

 

seo seo consulting escalateseo seo basics seo tools seo tips seo tutorial seo services google seo seo software seo forum